Tegenbosch

De gezelligste tennisvereniging van Eindhoven

Wedstrijdreglement Woenselse Dubbel Winter Competitie (WDWC)

 1. Er wordt met eigen ballen gespeeld.
 2. Twee keer per seizoen (na de 5e speeldag en na de 10e speeldag) vindt er promotie/degradatie plaats per poule. De winnaar is het team met de meeste punten de verliezer is het team met de minste punten in de poule. De eerste promoveert en de laatste degradeert. Bij de start van het nieuwe seizoen wordt wel rekening gehouden met nieuwe inschrijvingen.
 3. De uitslag wordt direct na de wedstrijd zelf door de deel­nemers ingevuld bij de wedstrijdtafel.
 4. Er wordt gespeeld om 2 sets of maximaal 1 uur. Een set stopt bij de stand 6 of 7 met twee games verschil en er wordt geen tie-break gespeeld. Dat betekent dus dat er maximale uitslagen van 7-5, 6-6 en 6-4 kunnen ontstaan.
 5. De puntentelling is als volgt:
  -        elke gewonnen set levert 7 punten op
  -        elke game van een niet gewonnen of een niet beëindigde set telt als 1 punt
  -        bij een stand van 6-6 krijgen beiden 6 punten
  Dus voor alle duidelijkheid nog enkele voorbeelden:
  7-5 = 7 punten en 5 punten
  6-6 = beiden 6 punten
  6-1 en 3-2 = 10 punten en 3 punten
  6-0 en 6-0 = 14 punten en 0 punten
 6. De poulewinnaar is diegene met de meeste punten, ongeacht het aantal teams in een poule.
 7. De wedstrijd eindigt  wanneer de bel/toeter gaat. Wanneer er een rally gespeeld wordt tijdens de bel/toeter, wordt deze afgespeeld en telt nog mee. Een onafgespeelde game telt niet mee.
 8. Wanneer je niet kunt spelen op de geplande datum en tijd, zorg je zelf voor een vervanger (uit je eigen team of iemand met een ongeveer gelijke speelsterkte).                  
 9. Als er door weersomstandigheden niet gespeeld kan worden beslist de wedstrijdleiding wanneer en/of hoe de wedstrijden worden ingehaald.
 10. Bij een niet gespeelde wedstrijd, krijgen beide teams in principe 0 punten. Uitzonderingen daar gelaten, kun je de wedstrijd niet ingepland krijgen met je tegenstander, neem dan contact op met de wedstrijdleiding, deze beslist dan of en hoeveel punten er toegekend worden.
 11. Bij een blessure, met opgave als gevolg, de stand invullen en aangeven wie de blessure heeft, de wedstrijdleiding bepaalt later de punten. Bij ziekte, GEEN stand invullen, neem contact op met de wedstrijdleiding, deze bepaalt later de punten.
 12. In alle gevallen waarin dit wedstrijdreglement niet voor­ziet is de beslissing van de wedstrijdleiding bindend.